Consolidare seismica si reabilitare blocuri de locuit in Beceni

Scopul Proiectului : Scanare laser 3D si desenare fadate, sectiuni si relevee 2D.

Aparatura folosita : Scaner laser 3D Trimble X7 (Model 2022).

Suprafata constructii scanate : Suprafata totala scanata a fost de 8150 mp.

Date despre proiect : Scanarea laser 3D a fost facuta din 500 de statii care au fost legate intre ele prin registrare automata direct in teren, ceea ce scurteaza foarte mult timpii de lucru atat la birou, cat si in teren cu acest dispozitiv. Procesarea norului de puncte s-a facut cu Trimble Perspective, iar prelucrarea 2D si redactarea planselor finale au fost facute cu ajutorul softului Bricscad. Particularitatea specifica desenarii fatadelor, in cadrul acestui proiect, a constat in trecerea pe layere separate a tuturor elementelor de pe fatada blocului, identificarea fiecarui element de tamplarie, zidarie, etc in parte si felul materialelor din care sunt confectionate.

Durata proiect : Scanarea efectiva a constructilor s-a facut in 8 zile lucratoare, iar prelucrarea si predarea finala a durat aproximativ 10 zile.

 

Membri Bimcad cooptati : Au fost cooptati 2 specialisti in scanare laser 3D si 2 operatori prelucrare proiecte BIM.

Manastirea Bradu Tisau

Scopul Proiectului: Scanare laser si modelare 3D pentru fadate, sectiuni si relevee + randare video.

Aparatura folosita: Scaner laser 3D Trimble X7 (Model 2022) si sistem GNSS Trimble R8s.

Suprafata constructii scanate: Suprafata totala a incintei scanate este de 3000 mp.

Date despre proiect: Scanarea laser 3D a fost facuta din 250 de statii care au fost legate intre ele prin registrare automata direct in teren, ceea ce scurteaza foarte mult timpii de lucru atat la birou, cat si in teren cu acest dispozitiv. Procesarea norului de puncte s-a facut cu Trimble Perspective, prelucrarea si modelarea 3D au fost facute cu Revit si Briscad, iar randarea video cu softul Nubigon.

Durata proiect: Scanarea efectiva a constructiei s-a facut in 4 zile lucratoare, iar prelucrarea si predarea finala a durat aproximativ 4 zile.

Membri Bimcad cooptati: Au fost cooptati 2 specialisti in scanare laser 3D si 2 operatori prelucrare proiecte BIM.

Vila Albatros (Castelul lui Alexandru Marghiloman)

Scopul Proiectului: Scanare laser 3D pentru randare video.

Aparatura folosita: Scaner laser 3D Trimble X7 (Model 2022).

Suprafata constructii scanate: Suprafata totala a constructiei scanate este de 600 mp.

Date despre proiect: Scanarea laser 3D a fost facuta din 155 de statii care au fost legate intre ele prin registrare automata direct in teren, ceea ce scurteaza foarte mult timpii de lucru atat la birou, cat si in teren cu acest dispozitiv. Procesarea norului de puncte s-a facut cu Trimble Perspective, iar randarea video cu softul Nubigon.

Durata proiect: Scanarea efectiva a constructiei s-a facut in 3 zile lucratoare, iar prelucrarea si predarea finala a durat aproximativ 2 zile.

Membri Bimcad cooptati: Au fost cooptati 2 specialisti in scanare laser 3D si 1 operator prelucrare proiecte BIM.

Depou Tramvaie Galati

Scopul Proiectului : Scanare laser si modelare 3D pentru extragerea de fatade, relevee, sectiuni si plan acoperis.

Aparatura folosita : Scaner laser 3D Trimble X7 (Model 2022).

Suprafata constructii scanate : Au fost scanate 29 constructii, impreuna insumand suprafata de 6424 mp.

Date despre proiect : Scanarea laser 3D a fost facuta din 525 de statii care au fost legate intre ele prin registrare automata direct in teren, ceea ce scurteaza foarte mult timpii de lucru atat la birou, cat si in teren cu acest dispozitiv. Procesarea norului de puncta s-a facut cu Trimble Perspective, Briscad si Revit pentru a obtine livrabilele finale. Precizia obtinuta a fost de 3 mm pentru intregul proiect.

Durata proiect : Scanarea efectiva a cladirilor s-a facut in 8 zile lucratoare, iar prelucrarea si predarea finala a durat aproximativ 10 zile.

Membri Bimcad cooptati : Au fost necesari 2 specialisti in scanarea laser 3D si 2 operatori prelucrare proiecte BIM.

contact@bimcad.ro

Scanarea laser 3D este un serviciu, care ne permite să creăm modele digitale detaliate ale obiectelor. Folosind această tehnologie, putem vedea obiectul și toate caracteristicile sale în detaliu fidel. Datele obținute cu scanarea laser 3D sunt foarte precise și se integrează foarte bine în sistemele noastre CAD. Acest lucru ne permite să folosim aceste date în munca noastră rapid și fără erori.”

BIM este un sistem de modelare a informațiilor despre clădiri care poate fi utilizat pentru proiectarea clădirilor, planificarea construirii lor și managementul intretinerii ulterioare a acestora. Procesul BIM include scanarea, crearea și stocarea datelor exacte, reprezentarea precisă a tuturor aspectelor proiectului, inclusiv sistemele sale de utilități, crearea unei baze de date informaționale.

 

Povestește-ne despre viitorul tău proiect


Contactează-ne


 

Excelăm în lucrări de construcții civile și industriale

BIMCAD este o companie de servicii complete, integrate, specializată în proiecte comerciale, industriale și instituționale. Ne mândrim cu capacitatea noastră de a oferi servicii remarcabile cu atenție la detalii, de către oameni profesioniști care se străduiesc spre excelență. Credem că personalul nostru este ceea ce ne diferențiază de concurenții noștri. Menținem standarde înalte pentru toate tipurile de proiecte și livrăm întotdeauna un produs de calitate la sfârșitul fiecărei lucrări, indiferent de complexitatea ei.